Lars van der Pol en Max Louw van Mediaconsults zijn e-commerce ondernemers die voorheen hun producten in China lieten maken. Sinds kort hebben zij het teruggehaald naar Nederland, omdat levering via China niet op de lange termijn houdbaar was. Via Tauron zijn zij in contact gekomen met een Nederlandse leverancier.

Waarom kiezen voor de Nederlandse maakindustrie?

Mediaconsults maakt onder andere Print-On-Demand producten, waarbij mensen een op maat gemaakt ontwerp kunnen laten produceren. Lars en Max wilden dit graag in eigen beheer gaan doen en meer uit het product halen. Levering via China was op de lange termijn geen optie meer. “Iedere dropshipper kent het wel: de lange levertijd en slechte communicatie met de leverancier. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een andere oplossing”, aldus Max. “Via Tauron hebben wij contact opgenomen met een Nederlandse leverancier, genaamd BMTEC. Zo is het balletje gaan rollen en binnen een maand hebben wij alles kunnen regelen.”

BMTEC: “Voordat wij lid werden van Tauron hadden wij geen contact met e-commerce ondernemers, maar dit is nu totaal anders.’’

Yannick Reij, Chief Technology Officer (CTO) van BMTEC: “BMTEC is gespecialiseerd in het lasersnijden van kunststoffen. Daarnaast doen wij nog wat randzaken zoals het frezen, lijmen en buigen van kunststoffen. Mediaconsults heeft ons via Tauron benaderd met de vraag of wij ook konden printen. Dit kunnen wij wel, maar besteden dit normaal gesproken uit bij een externe partner. Het probleem is dat het dan lang duurt voordat je de producten weer terug hebt, zodat je het verder kan verwerken. Wij hebben daarom ervoor gekozen om een machine aan te schaffen voor Mediaconsults, zodat wij de productie sneller kunnen doen.”

“Voordat wij lid werden van Tauron hadden wij geen contact met e-commerce ondernemers, maar dit is nu totaal anders. Wij doen nu ook aan dropshipping. De dropshippers bestellen de producten bij ons en wij kunnen het direct naar de klant versturen. Hierdoor hoeven de e-commerce ondernemers hun voorraad niet vast te houden voor hun klanten. Het is wel even schakelen qua proces en het vergt wat flexibiliteit, maar zodra wij dat proces op rit hebben gaat het hartstikke goed”, aldus Yannick.

Klanten zijn nu tevreden over de kwaliteit en de snelle levering.

Lars en Max: “Wij hebben het Chinese product vergeleken met het product van BMTEC en je ziet een groot kwaliteitsverschil. Je kan echt merken dat er met betere kwaliteit wordt geprint. Daarnaast krijgen wij betere reviews. Klanten zijn nu tevreden over de kwaliteit en de snelle levering.”

Of wij in de toekomst open staan voor andere Nederlandse leveranciers voor onze andere producten? Max: “Jazeker, Lars zag nog mooie producten in de Marketplace van Tauron staan, dus binnenkort gaan wij ook met andere Nederlandse producenten aan de slag.’’