SCRATCHY in no time van idee tot product op de markt via Tauron

Toen e-commerce ondernemer Jesper zijn super vette productidee wilde ontwikkelen ging hij op zoek naar een Nederlandse productleverancier. Via Tauron kwam hij in contact met het Nederlandse kunststof lasersnijbedrijf BMTEC. “In samenwerking met BMTEC werd mijn product SCRATCHY binnen de kortste keren gerealiseerd”, zegt Jesper trots.

Het SCRATCHY idee

Jesper: “Met SCRATCHY kun je jouw favoriete foto met een kraspen overtrekken in een uniek acrylaat plaatje. Wanneer jouw kunstwerk klaar is, plaats je het in de meegeleverde houten standaard. Hier zit ledverlichting in waardoor jouw ontwerp helemaal tot leven komt! SCRATCHY haalt dus niet alleen jouw creativiteit naar boven maar geeft ook een leuke en persoonlijke touch in jouw interieur”.

Het vinden van de juiste match

Jesper: “In samenwerkingen met buitenlandse leveranciers is er soms gebrek aan duidelijke communicatie. Ik was daarom op zoek naar een leverancier waar je makkelijk mee kunt praten en die weet waar de Nederlandse markt waarde aan hecht. Denk aan: snelle levertijd, hoge productkwaliteit en een goede klantenservice. Tijdens mijn zoektocht ben ik via Tauron in contact gekomen met Bakschik. Toen ik mijn productidee aan hem presenteerde werd hij direct enthousiast: “Ik weet zeker dat BMTEC dit product kan ontwikkelen!”, zei Bakschik tegen mij. De productontwikkeling is vervolgens toegewezen aan de productontwikkelaar van BMTEC genaamd Martijn. Samen met hem zijn wij het SCRATCHY-avontuur aangegaan.”

From start to SCRATCHY

Martijn: “Het concept van Jesper haalde mijn creativiteit direct naar boven. Vol enthousiasme hebben wij het concept van SCRATCHY in een meeting verder uitgedacht. Vervolgens heb ik onderzoek gedaan naar de maakbaarheid van het product. Geheel gemotiveerd maakte ik op basis van de gestelde eisen een ontwerp. Deze sample heb ik vervolgens naar Jesper toegestuurd.” Jesper: “Martijn stuurde mij al snel een geschikte sample toe. Na een paar kleine aanpassingen was het product precies zoals ik het voor ogen had en heb ik het ontwerp goedgekeurd!” Martijn: “Daarna kon het product geproduceerd en geassembleerd worden. Jesper was heel tevreden met het eindresultaat en heeft het product vol trots op de markt gebracht. Bij bestelling van dit product zorgt BMTEC overigens niet alleen voor de productie maar ook voor de verpakking en verzending van het product.”

Coöperatie van Nederlandse bodem

Jesper: “Samenwerken met een Nederlandse leverancier is mij heel goed bevallen. Ik maakte tijdens de productontwikkeling het gehele productieproces ter plekke mee. Hierdoor kon ik precies zien hoe mijn product werd gemaakt. Bovendien begreep BMTEC het concept van SCRATCHY volledig en is de samenwerking met Martijn heel fijn verlopen.” Martijn: “De samenwerking is inderdaad heel goed verlopen. Wij hielden onderling nauw contact waardoor eventuele veranderingen snel werden doorgesproken. Zo hebben wij ervoor gezorgd dat het product snel op de markt gebracht kon worden.”

Jesper: “Trots op SCRATCHY!”

“Ik ben ontzettend trots en tevreden op hoe het product SCRATCHY op de markt is gebracht. Niet alleen verliep de samenwerking met BMTEC vlekkeloos maar het product is kwalitatief gezien ook heel mooi geproduceerd. Deze samenwerking was zonder het online platform van Tauron niet zo snel tot stand gekomen. Ik ben dus enorm blij dat ik zo snel een Nederlandse leverancier heb gevonden die het product heeft geproduceerd dat voldoet aan alle eisen. Al met al ben ik dus onwijs trots op het eindresultaat!”, aldus Jesper.