Waarom kiezen voor een Nederlandse dropship leverancier?

Er zijn ontzettend veel redenen om te kiezen voor een Nederlandse dropship leverancier. Eén van de belangrijkste redenen is: goede communicatie. Goede communicatie is essentieel wanneer je een goed lopend bedrijf wilt opbouwen. Als de communicatie met jouw leverancier niet goed verloopt kan dit voor grote problemen zorgen. Denk hierbij aan: voorraad dat niet up-to-date is, geen overzicht in de status van de bestellingen en een verslechtering van de klantenservice. Het gevolg is een chaotische webshop en ontevreden klanten. E-commerce ondernemers die vanuit China producten leveren hebben vaak te maken met dit soort problemen. Zij ondervinden namelijk vaak problemen op het gebied van communicatie. Door te kiezen voor een Nederlandse leverancier kun je de meeste problemen vermijden.

De voordelen van Nederlandse dropship leveranciers

Het is algemeen bekend dat producten vanuit China erg laat geleverd worden. Ook komt het regelmatig voor dat pakketjes kwijt raken. In sommige gevallen krijgt de klant het geld teruggestort en ontvangt diegene het pakketje uiteindelijk alsnog. Bedrijven verliezen hierdoor veel geld én het schaadt hun betrouwbaarheid. Dit in combinatie met de lage productkwaliteit zorgt voor een negatief effect op de klanttevredenheid. Om deze problemen te omzeilen, kun je beter kiezen voor een Nederlandse dropship leverancier. Dropshippen met Nederlandse leveranciers heeft namelijk enorm veel voordelen, zoals:

Persoonlijk contact met leverancier 

De leverancier face-to-face ontmoeten is een goed begin voor een solide werkrelatie. Zo krijg je een indruk van het bedrijf en kun je beslissen of jij een samenwerking wilt aangaan met de leverancier. 

Kwaliteit van de producten vooraf controleren 

Tijdens jullie ontmoeting kun je het pand ook direct bekijken. Zo kun je zien hoe het logistieke proces in elkaar steekt. Daarnaast kun je vragen om een sample van jouw product, zodat je de kwaliteit alvast kunt controleren.

Lage verzendkosten 

Een product dropshippen binnen Nederland is niet duur. Het product hoeft immers niet geïmporteerd te worden. Dit scheelt hoge douanekosten, wat bevorderlijk is voor de marge op jouw product.

Snelle levering

Verzending binnen Nederland gaat erg snel. Vaak heb je binnen 1 à 2 werkdagen het product al binnen. Soms zelfs al op dezelfde dag. Dit is uiteraard erg prettig voor de klant. Dat levert weer positieve recensies op. 

Hoge kwaliteit

De kwaliteit van een Nederlands product is hoger dan de Chinese variant. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. Daarnaast zijn Nederlandse leveranciers kritischer op de kwaliteit die zij leveren. In Nederland is het leveren van kwalitatieve producten namelijk de norm. 

Hoge klanttevredenheid

De hoge kwaliteit, snelle levering en lage transportkosten gaat ten goede van de klanttevredenheid. Hoe meer tevreden klanten, des te groter de kans dat jouw bedrijf nieuwe klanten aantrekt. 

Hoge prijs voor het product vragen

Doordat je betere service en een hogere kwaliteit kunt aanbieden, kun je een hogere prijs voor het product vragen. 

Gezonde marge

De lage verzendkosten en het feit dat je een hogere prijs voor het product kunt vragen, zorgt ervoor dat je een gezonde marge overhoudt. 

Stevig fundament voor jouw bedrijf

Goede communicatie met de leverancier en hoge klanttevredenheid is een goede basis voor elk bedrijf. Het kiezen van de juiste leverancier is een groot onderdeel in het creëren van een stevig fundament voor jouw bedrijf. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf op lange termijn bestaansrecht heeft.

BTW verandering voor de e-commerce per 1 juli 2021

De situatie voor de btw aangifte voor e-commerce ondernemers verandert per 1 juli 2021. Op dit moment geldt er een vrijstelling van invoer-btw wanneer je goederen van maximaal € 22 per zending buiten de EU rechtstreeks levert aan particulieren binnen de EU. Vanaf 1 juli vervalt deze vrijstelling. Wanneer je goederen vervoert met een waarde van maximaal € 150 per zending, mag je gebruik maken van de nieuwe Invoerregeling. Binnen het éénloketsysteem kun je iedere maand de btw-aangifte en betaling in één keer afhandelen. In dat geval betaal je geen invoer-btw. Daarnaast vervallen de omzetdrempels per EU land. Meer informatie hierover vind je op de website van de belastingdienst.

Door deze wijzigingen wordt het minder aantrekkelijk om vanuit China producten te importeren. Dit is een extra reden voor e-commerce ondernemers om te gaan dropshippen met Nederlandse leveranciers.

Hoe krijg je contact met een dropship leverancier?

Wil je in contact komen met een Nederlandse dropship leverancier? Tauron kan jou hierbij helpen. Binnen de Tauron Community verbinden wij e-commerce ondernemers met Nederlandse fabrikanten en leveranciers. Veel van deze fabrikanten en leveranciers staan open voor dropshipping. Ben je benieuwd welke producten onze leveranciers zoal aanbieden? Dan kun je hier een lijst opvragen. Ook kun je deze video bekijken om een indruk te krijgen van de Tauron Community.

Wil je in contact komen met onze leveranciers? Meld je dan aan bij Tauron, ontmoet onze leveranciers en ontdek alle mogelijkheden die Tauron jou te bieden heeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.