Op Cyber Monday worden er door (web)winkels gestunt met extra hoge kortingen op producten. Steeds meer e-commerce ondernemers en winkels sluiten zich aan bij deze trend. Maar hoe is Cyber Monday ontstaan? En waarom is Cyber Monday zo interessant voor webshops? Dit en meer leggen wij jou uit in deze blog!

Wat is Cyber Monday?

Tijdens Cyber Monday wordt er gestunt met hoge kortingen op producten. De kortingen op Cyber Monday zijn vaak 10% tot 15% hoger dan op Black Friday. Het concept van Cyber Monday werd in 2005 speciaal bedacht voor webshop eigenaren. Het was dé manier om als kleine retailer mee te kunnen concurreren met de grote spelers die op Black Friday hun slag al hadden geslagen. Tegenwoordig is Cyber Monday niet alleen bedoeld voor online shops maar doen fysieke winkels hier ook aan mee. De trend van Black Friday wordt zelfs het gehele weekend t/m Cyber Monday door winkels en webshops doorgezet.

Cyber Monday 2021

Wanneer is het Cyber Monday? Cyber Monday valt altijd op de maandag na Black Friday. Dit jaar valt Cyber Monday op maandag 29 november 2021.

Waarom het als e-commerce ondernemer interessant is om mee te doen aan Cyber Monday

Cyber Monday is net als Black Friday het ideale moment voor consumenten om cadeautjes in te slaan voor sinterklaas en kerst. Tegenwoordig doet men dit sneller online dan in de winkel omdat het erg druk kan zijn in de winkel en je niet altijd vind wat je zoekt. Als webshop eigenaar is dit dé kans om hierop in te springen om meer naamsbekendheid te krijgen. Dit kan jou na verloop van tijd helpen meer omzet te draaien. Bovendien helpt Cyber Monday als je van de oude collectie of slechtverkopende producten af wil komen. Van deze opbrengsten kun je weer investeren in nieuwe producten.

Als ondernemer meedoen aan Black Friday of Cyber Monday?

Als e-commerce ondernemer kun je zowel meedoen aan Black Friday als Cyber Monday. Echter kun je er ook voor kiezen om alleen mee te doen met Cyber Monday. Het voordeel van Cyber Monday is dat er niet van jou wordt verlangd dat je nog twee of drie dagen stunt met hoge kortingen. Cyber Monday gaat namelijk in op zondag 00:00 uur en eindigt op maandag 23:59 uur. Bovendien weten klanten dat Cyber Monday staat voor op=op waardoor je na Cyber Monday de voorraden in alle rust weer kunt opbouwen.

Hoe jij je als ondernemer kunt voorbereiden op Cyber Monday

Het is belangrijk om goed voorbereid Black Friday en/of Cyber Monday in te gaan. Daarom hebben wij een aantal voorbereidingstips voor jou uiteengezet. Deze kun je lezen in onze blog: “Hoe bereid ik mij als e-commerce ondernemer voor op Black Friday?

Hoe Tauron webshops kan helpen

Tijdens de drukte van Cyber Monday moet je kunnen vertrouwen op jouw leverancier. Het is daarnaast ook handig om een leverancier te hebben die doet aan dropshipping. Zo heb je geen omkijken naar de levering van bestelde producten. In de Tauron Community vind je betrouwbare Nederlandse dropship leveranciers die zowel producten produceren als verzenden naar de klant.

Ben je benieuwd naar de soorten leveranciers en maakbedrijven die bij Tauron zijn aangemeld? De lijst met soorten leveranciers vraag je gemakkelijk aan op onze homepage. Voor vragen of meer informatie kun je ons via de chat of het contactformulier contacteren. Wil jij je direct aanmelden bij Tauron? Klik dan op de community pagina.