webshoop ideeën 2021/2022

Wil jij graag een webshop beginnen maar weet je nog niet precies wat je online wilt gaan verkopen? Dan hebben wij een aantal leuke webshop ideeën voor jou! Hopelijk heb je na het lezen van deze blog genoeg inspiratie opgedaan en weet je wat je online gaat verkopen. Heb jij zelf nog aanvullingen? Deel dit dan vooral in de reacties en inspireer anderen!

Webshop producten: waar is vraag naar?

Waar is vraag naar? Welk product kan een bepaald probleem oplossen? Zoeken naar een gat in de markt kan lastig zijn. Om hier inzicht in te krijgen kun je op zoek gaan naar productrecensies. Bekijk wat voor soort kritiek klanten hebben op een product en bedenk of jij een alternatief product zou kunnen produceren. Zo ja, dan kun je erover nadenken om een totaal nieuw en innovatief product op de markt te brengen. Meer informatie over een nieuw product op de markt brengen vind je in onze blogs: In 9 stappen een nieuw product op de markt brengen en 10 tips om te starten met productontwikkeling.

Webshop trends

Voor webshop ideeën kun je kijken naar (e-commerce) trends. Kies in dat geval wel een trend uit dat later ook nog steeds trending kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan sport gerelateerde items zoals voetbal, formule 1 of motorsport. Zo kun je schaalmodellen, gegraveerde of gesneden/bedrukte f1 wanddecoraties of sport gerelateerde T-shirts verkopen. Let daarbij wel op eventuele auteursrechten. Zo’n trend kun je overigens ook combineren met een totaal ander soort trend zoals duurzaamheid. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het product uit gerecycled materiaal te produceren.

Personaliseerbare producten

Bij personaliseerbare producten denk je snel aan foto’s op een mok of boterhamdoosje. Maar in dit geval gaan wij in op andere soorten personaliseerbare producten. Denk aan producten die speciaal zijn ontworpen voor de huid of haarconditie van jouw klant. Via jouw webshop kan de klant op basis van een aantal vragen over de conditie van het haar een shampoo laten samenstellen. Hierdoor bevat de shampoo precies die ingrediënten die de klant nodig heeft voor zijn of haar haar. Met zo’n soort product los jij ook direct een probleem op voor klanten die niet de juiste shampoo kunnen vinden. Doordat jij een oplossing biedt is de kans groot dat jouw webshop hierdoor succesvol wordt.

Producten voor een specifieke niche

Voor productideeën kun je ook op zoek gaan naar een product voor een specifieke niche. Denk aan:

  • Make-up producten die huidvriendelijk zijn voor mensen met acné
  • Schoenen/kleding voor mensen met een uitzonderlijke maat
  • Kookboeken voor mensen die proberen aan te komen of een (gluten)allergie hebben
  • Stoelen voor mensen met een slechte rug

Innovatieve producten

Wanneer jij online succesvol wilt ondernemen is het op de markt brengen en verkopen van innovatieve producten een hele goede basis. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan het e-commerce bedrijf Stoov. Stoov heeft een innovatieve producten op de markt gebracht, namelijk verwarmbare kussens, kussenhoezen en dekens. Innovatieve producten die ervoor zorgen dat je minder tijd hoeft te besteden aan het huishouden, verkopen normaliter ook heel goed. Denk aan de robotgrasmaaier of robotstofzuiger. Maar er is ook een markt voor innovatieve hulpmiddelen voor mensen met een handicap, ziekte of voor mensen die een ongeluk hebben gehad. Zulke hulpmiddelen kunnen bijdragen aan het makkelijker maken van hun dagelijkse leven. Wanneer jij een dergelijk product ontwikkelt en op de markt brengt heb je niet alleen een grote kans op een goedlopende webshop, maar je helpt deze mensen ook om hun situatie makkelijker te maken.

Handgemaakte producten

Wie wil nou geen product in huis die net iets anders is dan anders? Creatieve, one-of-a-kind producten zoals handgemaakte vazen of andere huishoudelijk accessoires zijn leuke unieke producten om online te verkopen.

Hobby of sport gerelateerde producten

Een product die het uitoefenen van jouw hobby of sport nóg leuker maakt is ook ideaal om online te verkopen. Hierbij kun je denken aan producten zoals:

  • Speciale verfkwasten of verfkleuren
  • Speciale kleuren wol (voor mensen die breien of haken)
  • Tuinartikelen
  • Accessoires voor muzikanten
  • Accessoires voor vissers, voetballers, volleyballers of dansers

Webshop overnemen

In plaats van jouw eigen webshop te starten kun je ook op zoek gaan naar e-commerce ondernemers die hun webshop ter overname aanbieden. Dit aanbod kun je onder andere vinden in Facebookgroepen die zijn opgezet voor webshopeigenaren of dropshippers.

Waar vind ik een leverancier voor mijn webshop?

Weet jij inmiddels welk product jij in jouw webshop wilt aanbieden en ben jij hiervoor op zoek naar een Nederlandse of Europese leverancier? Binnen de Tauron Community hebben wij Nederlandse en Europese leveranciers en maakbedrijven die openstaan voor dropshipping. Erg handig, want hierdoor hoef je zelf geen voorraad op te slaan! Download de lijst op de homepagina van Tauron om te kijken welke soorten leveranciers er bij ons zijn aangesloten.

Product ontwikkelen via Tauron

Niet alleen voor het vinden van de juiste leverancier kun je bij Tauron terecht. Ook als jij een nieuw product op de markt wilt brengen bied Tauron een uitkomst voor jou. Zo kun je binnen de Tauron Community samenwerkingen aangaan met maakbedrijven en productontwikkelaars om zo tot een nieuw product te komen. Wil jij in contact komen met Nederlandse en Europese leveranciers? Meld je aan bij Tauron en wordt lid! Heb jij nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de chat.